Sådan undgår du at smide frugt og grønt ud

Madspild er også energispild. Og især frugt og grønt ender ofte i skraldespanden i stedet for i maven. Så her er fem skarpe tip, du kan bruge til at forlænge holdbarheden:

  1. Frys bananen.
    En overmoden banan kan fryses ned og bruges i en god smoothie senere
  2. Skil dem ad!
    Nogle råvarer har det bare ikke godt med hinanden. Generelt bør man ikke opbevare frugter og grøntsager sammen – men konkret har bananer, tomater og æbler en skidt indflydelse på hinandens holdbarhed, og bør derfor opbevares hver for sig
  3. Tag salaten i bad
    Er salathovedet blevet slattent, kan det kvikkes op ved at blive sat i vand i et stykke tid
  4. Send æblerne uden for døren
    Æbler holder sig bedst ved lave temperaturer, men i et køleskab kan de påvirke dine andre frugter og grøntsager, da de udskiller meget ethylen. En god idé er derfor at putte dem i en flamingokasse på altanen, terrassen eller i garagen.
  5. Giv bærrene en kølig behandling
    Kirsebær, jordbær, blåbær, hindbær, brombær, stikkelsbær og ribs holder sig bedst i køleskabet.
Print Friendly, PDF & Email
2017-12-19T09:49:28+00:00