Madspild er også energispild. Og især frugt og grønt ender ofte i skraldespanden i stedet for i maven. Så her er fem skarpe tip, du kan bruge til at forlænge holdbarheden:
- Frys bananen.
En overmoden banan kan fryses ned og bruges i en god smoothie senere - Skil dem ad!
Nogle råvarer har det bare ikke godt med hinanden. Generelt bør man ikke opbevare frugter og grøntsager sammen – men konkret har bananer, tomater og æbler en skidt indflydelse på hinandens holdbarhed, og bør derfor opbevares hver for sig - Tag salaten i bad
Er salathovedet blevet slattent, kan det kvikkes op ved at blive sat i vand i et stykke tid - Send æblerne uden for døren
Æbler holder sig bedst ved lave temperaturer, men i et køleskab kan de påvirke dine andre frugter og grøntsager, da de udskiller meget ethylen. En god idé er derfor at putte dem i en flamingokasse på altanen, terrassen eller i garagen. - Giv bærrene en kølig behandling
Kirsebær, jordbær, blåbær, hindbær, brombær, stikkelsbær og ribs holder sig bedst i køleskabet.