Den energivenlige julemiddag

Ovnen er en rigtig energisluger, men hvis du udnytter den fornuftigt, kan der være en del at spare. En familie bruger i gennemsnit 180 kilowatttimer om året på ovnen.

  • Stil stegen i en kold ovn, udnyt eftervarmen og tilbered flere retter i ovnen.
  • Brug låg, når du koger kartofler og rødkål – og suppler måske med en salat af rå rødkål?
  • Husk at komme mindre vand i gryden, når du koger – en tommelfingerregel er, at du kun skal bruge 1/3 så meget vand, som du normalt ville bruge.

Fyld ovnen

Alt, der skal have samme temperatur, kan sættes i ovnen samtidig – retterne tager ikke smag af hinanden. I en varmluftovn kan du have flere plader i ovnen på samme tid. Bag eksempelvis to plader småkager ad gangen, og spar cirka 25 procent af energien.

Du kan spare op til 60 procent af energiforbruget ved at fylde ovnen i stedet for at tilberede retterne hver for sig.

Print Friendly, PDF & Email
2017-12-19T09:49:21+00:00