Pressemeddelelse – 6. december 2016

Brug energien fornuftigt. Mange danskere finder det uoverskueligt at navigere rundt i de mange energispareråd, som findes. I en ny undersøgelse fra energivirksomheden SEAS-NVE siger over en tredjedel af danskerne, at det er svært at få et overblik over de mange råd og tips. Og det er en skam, da langt de fleste danskere prioriterer at spare på energien. 

Har du svært ved at overskue den store mængde af energispareråd, som er derude? Så er du ikke den eneste. En ny undersøgelse fra energi- og fibernetkoncernen SEAS-NVE peger på, at de mange råd og tips, der findes, til at spare på energien, gør det svært for danskerne at finde rundt i dem. Hele 38 procent af danskerne mener, at det er svært at få et overblik over det store væld af energispareråd.

Og det er ærgerligt, mener Rikke Harbo Trikker, som er kommunikationschef hos SEAS-NVE: ”Det er en skam, at danskerne har svært ved at finde hoved og hale i de mange tips og tricks til at spare på energiforbruget. Især fordi vores undersøgelse viser, at det for hele 60 procent af danskerne har en stor betydning at spare på energien.”

Danskerne står af på de mange energispareråd

I undersøgelsen er danskerne også blevet spurgt om, hvor mange af de energispareråd, som de kender, de rent faktisk følger. Her svarer kun 18 procent, at de følger stort set alle de råd, de har hørt om. Og her peger Rikke Harbo Trikker på, at emnet i sig selv kan være svært at overskue:

”Der er ikke noget at sige til, at så mange danskere finder det vanskeligt at følge de mange energispareråd. Samtidig er der mange af de spareråd, som gav mening for 10 år siden, som måske ikke giver mening i dag. Og så er der mange perspektiver at tage stilling til. Det er eksempelvis bedst at koge vand i elkedlen og ikke på komfuret, men hvis kedlen er kalket til, så bruger den mere energi, og så skal du vælge komfuret. Emnet kan være svært at overskue, og derfor ser vi nu, at de mange, og ofte ret komplekse måder, hvorpå man kan spare på energiforbruget, skaber forvirring,” siger Rikke Harbo Trikker og fortsætter:

”Og det er uheldigt især her i julemåneden, hvor elregningen for langt de fleste får et ekstra hak op, når der skrues op for belysning med glødepærer, madlavning og underholdning på TV, iPad og spillekonsoller. Energiforbruget i december er faktisk, sammen med januar, det højeste på året.”

Nyt website skal gøre energispareråd nemme og overskuelige

Rikke Harbo Trikker peger på, at det kan være nyttigt at indskrænke den store sum af energispareråd til en mere håndgribelig portion, som alle kan være med på. Og netop derfor lancerer SEAS-NVE nu det nye website www.brugenergienfornuftigt.dk for at imødekomme de mange danskere, som finder det uoverskueligt at finde rundt i energisparerådene.

”Energispareråd skal være nemme at forholde sig til og bruge i hverdagen. Derfor har vi skabt et webunivers med enkle og fornuftige råd, hvor den enkelte dansker nemt og hurtigt kan danne sig et overblik over de vigtigste råd til at skære i energien. Det behøver altså ikke at være en videnskab at tænke i energi. Og så gør vi meget ud af at fortælle energisparerådene på en nærværende måde gennem film og illustrationer. Det må faktisk godt være nemt og sjovt at bruge energien fornuftigt” slutter Rikke Harbo Trikker.

Fakta

  • 60 procent af danskerne siger, at det har en høj eller meget høj grad af betydning for dem at spare på el og varme.
  • 18 procent af danskerne siger, at de følger alle eller stort set alle af de energispareråd, som de kender.
  • 20 procent af danskerne siger, at en af de vigtigste årsag til, at de ikke følger alle de energispareråd, de kender, er, at de ikke har overskud til at følge dem.
  • 38 procent af er helt enige eller enige i, at det er svært at få et overblik over de mange energispareråd, som findes.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen om danskernes holdning til energispareråd er foretaget i perioden den 27. oktober til den 6. november 2016, hvor data er indsamlet via Epinions Danmarkspanel. I alt har 1.981 danskere i alderen 18-75 år deltaget. Respondenterne er repræsentativt fordelt i forhold til køn, alder, region og uddannelse.

For mere information om Brug energien fornuftigt, kontakt venligst:

Rasmus Carlsen
Presserådgiver
Telefon: 59 21 48 36
E-mail: rac@seas-nve.dk

Kort om SEAS-NVE – en moderne andelsejet energi- og fibernetkoncern

I SEAS-NVE varetager vi vores fælles interesser, når vi investerer i vindmøller, skaber innovation for fremtiden og rådgiver om energi. Vi ejer landets geografisk længste elnet og er en af landets største elleverandører.

diagram til pressemeddelelse

“Det er svært at få et overblik over de mange energispareråd, som findes”

Over en tredjedel af danskerne siger, at det er svært at få et overblik over de mange råd og tips, der findes, til at skære på elforbruget.

Download grafik

diagram til pressemeddelelse

“I hvilken grad har det betydning for dig at spare på el og varme?”

For 60% af befolkningen har det i høj grad eller i meget høj grad betydning at spare på energien.

Download grafik

diagram til pressemeddelelse

Hvor mange af de energispareråd, som du kender, følger du?

18 procent af danskerne siger, at de følger alle eller stort set alle de energispareråd, som de kender.

Download grafik

diagram til pressemedelelse

Hvad er de vigtigste årsager til, at du ikke følger alle de energispareråd, som du kender?

20 procent af danskerne siger, at en af de vigtigste årsager til, at de ikke følger alle de energispareråd, de kender, er, at de ikke har overskud til at følge dem.

Download grafik

Note: Hvis man lægger procenterne sammen giver de ikke 100%. De giver eksempelvis 99% eller 102%. Dette skyldes at tallene er afrundet og vist uden decimaler.

Print Friendly, PDF & Email